Ubåtshallen

Pausa Starta
FamiljNeptun
Familj landgång Neptun
Sinnica Neptun
Neptunhallen 1

Närkontakt med en ubåt från kalla kriget, ombordgång och en inspirerande utställning för hela familjen. På Marinmuseum har vi nu öppnat vår nya attraktion med ubåten HMS Neptun i centrum.

Sedan ubåtarna gjorde entré har de varit omgärdade av mystik. Som härskare i havens djup har dessa hemliga vapen agerat i det dolda för att kunna slå till mot fienden. I vår ubåtsutställning kan du nu uppleva vad bara ett fåtal människor har varit med om genom historien - insidan av en riktig ubåt.

Här möter du personliga berättelser, händelser och spännande fenomen från ubåtsvapnets 110-åriga historia. Som besökare kan du känna, lukta och lyssna i en miljö som tidigare varit stängd och förbjuden. Få en känsla av livet ombord från vardagens rutiner till skarpt läge.

 

Program över visningar, dagar och tider hittar du på sidan med våra öppettider.

 

Ubåtshallen

Bredvid HMS Neptun ligger Hajen - svenska flottans allra första ubåt från 1904. Hon byggdes för att sättas in i det förväntade kriget mot Norge och var den tidens modernaste vapen. En klenod som till utseendet andas 1800-tal och industrihistoria, men som representerar 1900-talets teknik och militära behov.

Tillsammans med en helt nyproducerad familjeinriktad utställning utmanas våra föreställningar om ubåtar och livet ombord. I utställningen kan både barn och vuxna testa sig fram i prova-på-stationer eller lära sig mer om ubåtarnas fascinerande historia.

Varmt välkomna!