Vi blev årets museum 2015!

15 april 2015 17:04

Marinmuseum tog idag hem priset Årets museum 2015. Bakom utmärkelsen, som delas ut för nittonde gången, står Riksförbundet Sveriges museer tillsammans med Svenska ICOM (International Council of Museums).

– Vi är såklart fantastiskt glada och hedrade. Detta visar att allt vårt arbete de senaste åren har gett resultat. Jag är otroligt stolt över personalen, säger tf museichef Mats Sellfrid.

Juryns motivering löd:

Marinmuseum i Karlskrona utgör en totalupplevelse som ett levande kulturarv, ett attraktivt besöksmål, en mötesplats för den marina samhällsdebatten och med integrerande pedagogiska grepp, bland annat Familjen Tillsammansson. Museet har med ett lika ständigt som långsiktigt arbete förankrats lokalt och regionalt både publik- och näringslivsmässigt och skapat nya strategiska arbetsmodeller att inspireras av. Genom framåtblickande processarbete har frågor kring mångfald och förnyelse fått genomslag vilket speglats i besök, media och vidgade internationella nätverk.