Familj

Pausa Starta

Här har vi samlat Marinmuseums populäraste aktiviteter för barn. Du hittar platserna runt om i museet med hjälp av skeppshunden Pricken. 

Barnens favoriter i utställningarna

  • Ta ett årtag! Orkar du ro en kanonslup? En kanonslup var ett litet krigsskepp som besättningen rodde för att komma nära kusten. Tungt, eller hur? Finns i utställningen Herravälde.
  • Sänk ett skepp! Prova på att skjuta en kanon. Du har två chanser. Klarar du det? Finns i utställningen Herravälde.
  • Aaajjjjj! Att bli skadad till sjöss var en riktig plågsam historia. Här kan du kika in i den spännande montern och se vad som hände med skadade besättningsmän. Vad har mannen för skada? Vad får han för vård?
  • Starta maskinen! Tryck på knappen och se ångmaskinen dra igång. Den här ångmaskinen har suttit i kanonbåten Skuld som sjösattes 1879.

Dunders däck

Klä ut dig till sjöman, klättra i riggen, testa din balans när det gungar, styr en robotbåt, prata i komradio eller utmana familjen i knopövningar. På Dunders däck finns mycket att upptäcka! Begränsad tillgänglighet på Dunders däck tillsvidare på grund av förbättringsåtgärder.

Söndagskul

På söndagar under höst och vår kan du hänga med på konstnärliga upptäcksfärder, konserter, pyssel, äventyr och mycket mer. 

Sjömansverkstad

Marint knep och knåp för barn i åldern 6-12 år tillsammans med vuxen. Läs mer om när verkstaden är öppen.

Kul på skolloven

Varje höst- och vinterlov har vi en mängd olika barnaktiviteter och i restaurangen serveras barnanpassade menyer med lägre priser.

Fartygssimulatorn

De lite äldre barnen kan testa att köra båt – nästan som på riktigt. Läs mer om när fartygssimulatorn är öppen.

Världsarvsmysteriet

Vad sägs om en skattjakt i världsarvet Karlskrona? I Världsarvsmysteriet följer man med Frasse och Klaura i jakten på symboler som leder till skatten.

Illustration av skeppshunden Pricken klädd i uniform. 

PSSST! Lite fakta om skeppshunden Pricken

Pricken var en släthårig foxterrier som föddes 1952. Han var skeppshund ombord på kustjagaren Magne. Skeppshundar var som maskotar ombord på båtarna. Om du vill veta mer om skeppshundar och se bilder kan du läsa mer i Sakletarbloggen.

MarinMuseum