Barn & familj
Vinterlov

Program Vinterlovskul söndag 23 februari.

Söndagskul: Det var det fräckaste!

Den lille mullvaden tittar en dag upp ur sin håla för att se efter om solen hunnit upp. Då får han plötsligt en bajskorv på huvudet. Det var det fräckaste! Vem gör något sådant? 

Mullvaden går ilsket runt till alla djuren i jakten på vem som gjort det. I den här upprepningssagan med fyndigt slut visar djuren sin oskuld i tur och ordning genom konkreta bevis. En härlig mångfald på små barns villkor i denna grovkorniga men mycket roliga berättelse.

Kl 13:00

Medverkande: Obanteatern.

För barn 3 - 6 år.

 

Sjömansverkstaden:

Skapa i vår pedagogiska verkstad med inspiration från olika historiska personer som du springer på i museet. Bananskor, prickiga kjolar och bubbelgumsrosa hår, var det tillåtet under 1700-talet? Och vad pratade de om egentligen? Du bestämmer!

Kl. 11:00- 15:00 . Öppet hela veckan, på plan två.

 

Slå en knop!

Gör en färgsprakande knop att sätta på en nyckelring!

Kl. 11:00- 15:00. Öppet hela veckan på bottenplan.

 

PÅ EGEN HAND, HELA LOVET: Den stora lusajakten!  

Lusen har varit en ständig följeslagare till människan. Dom små rackarna bits, sprider sjukdomar och har gjort mer skada för flottan än vad sjöslag mot fienden gjort. Nu har Marinmuseum till vårt förtret blivit fullkomligt nerlusat av småkryp! Vi behöver därför alla barns hjälp att bli av med ohyran! Ta en lapp och gå på lusjakt på bottenplan. En av deltagarna får en fin present av museet hemskickad till sig! För barn i alla åldrar.

 

PÅ EGEN HAND, HELA LOVET: Vad vet du om oss?!

Vilka var vi som arbetade i flottan under 500 år? I vår vackra utställning Svenskt sjöförsvar under 500 år möter du bla sjukvakterskan Maria Magdalena Klopproth och skeppsgossen Per Wilhelm Cedergren. Vad berättar de för oss om sina öden och livsvillkor? Hittar du svaret på deras kluriga frågor?! En av deltagarna får en fin present av museet hemskickad till sig! För barn i alla åldrar.

 

Varmt välkomna!

Barn medverkar på samtliga aktiviteter hos oss i sällskap av vuxen. Alla aktiviteter är gratis.

Tips! Restaurang Skeppsgossen inne på museet har öppet när vi har öppet, där finner ni fika och/eller mat för hela familjen.