""
Film
Teater

Anna drömmer om ett liv i Amerika, men Robert tycker att de har det bra i Tving. Dock så får Robert problem med prästen och övriga i byn när han spelar blues på en gitarr han fått av sin farbror som bor i Amerika. Han anklagas för att vara besatt av djävulen och måste fly…

En teater om Anna Eriksson och Robert Johnsson; två ungdomar i 1920-talets Blekinge. Arbetslöshet, intolerans och framtidslängtan driver dem till Amerika.

Du som missade Sunnadalsskolans föreställning 2010 har nu möjlighet att se filmen! Nu är det 20 år sedan man på Sunnaskolan i samarbete med Marinmuseum och kulturförvaltningen, började producera den första föreställningen. Metoden har uppmärksammats nationellt och även internationellt som ett ledande exempel på hur kulturliv och skola kan samverka inom ramen för läroplanens mål och allmänna riktlinjer men också för hur utövande av kultur stärker, fostrar och utvecklar elever.

Efter filmen blir det ett panelsamtal med Peter Skogsberg och Tajma Sisic. Tajma, som spelade Anna i filmen, berättar om hur det var att sätta upp Amerikabiljetten.

Begränsat antal platser (40 st). Föranmäl dig gärna via e-post:

Vi förutsätter att ni som kommer till museet är friska och håller avstånd.