På St Valentinsdagen väcks galjonsfigurerna till liv med bultande lysande hjärtan, vågbrus och sjungandes en vacker körsång. Samtidigt erbjuder slöjd i Blekinge alla besökare att slöjda ett hjärta i tyg.

14 februari på St Valentindagen 
L
jus och ljud-sekvenserna är korta! Så var på plats vid start ögonblicket.
17.00
17.30
18.00
18.30

St Valentin handlar 2018 om kärleksnedslag som sprids av de en gång så krigiska galjonsfigurerna,som har kommit till insikt och på bättre tankar.

På 1700-talet rustades den svenska flottan till krig. Galjonsfigurerna som idag står fredligt och vackert på Marinmuseum i Karlskrona fick bevittna sjöslag från fören på de gustavianska krigsskeppen.

Nu vill de istället sprida kärleksbudskap, hopp om fred, slut på terror på självaste St Valentinsdagen den 14 februari 2018. Galjonsfigurerna kommer att väckas till liv med bultande lysande hjärtan, vågbrus och sjunga en vacker körsång om sjöslagets fasor och hopp om kärlek och aldrig mera krig i världen.

Samtidigt som galjonsfigurerna sjunger, tänds hjärtan på många statyer runt om i Världsarvet Karlskrona. The Hearts of Karlskrona sprider kärlek och hopp vidare ut i världen tack vare deras sång!

Medverkande: Carin Pleininger och Gunnar Blomgren.  Carin Pleininger är en svensk ljuskonstnär och innovatör. “Mina installationer är minimalistiska, fast i stort format… Jag menar att de oftast är i parker, vatten, tunnlar, torn, på torg-ja på stor yta, höjd eller djup, men inte som gigantiska ljuschocker, utan mer modesta. Fast de märks väldigt tydligt. Och otippat liksom… Överraskningar och underfundigheter som väcker förundran av slaget “hur gick detta till?” eller “finns det på riktigt?”

Helt säkert kan man inte veta.”

Slöjd i Blekinge http://slojdiblekinge.se/ erbjuder alla besökare att slöjda ett hjärta i tyg eller luffarslöjd medan du väntar på att galjonsfigurernas hjärtan skall börja bulta. Aktiviteten är naturligtvis gratis. Medverkande: Nisse Stormlod, Slöjd i Blekinge