Testa en unik spelkarta i Minecraft över Karlskrona stad, speciellt framtagen för Marinmuseums besökare! 

Under Vinterlovskul skapar vi Karlskrona stad i datorspelet Minecraft!
 
Vi vill engagera barn och ungdomar i världsarvet och få dem att reflektera över staden de bor i och dess värden. Med hjälp av geografiska data över centrala Karlskrona har stadens gator och byggnader gjorts tillgängliga i datorspelet Minecraft, men nu behövs hjälp att lägga dit detaljer och få husen att se ut som vi vana vid. Vi riggar Hörsalen med datorer och ser fram emot två spännande dagar tillsammans med lediga barn på vinterlovet!
 
Det kommer att finnas ett par drop-in platser för de barn som vill in och bygga en stund på denna spelplan. Kom in i Hörsalen på museet och testa! 
 
Datum och tider för spelträffarna:
Tisdag 19 februari, pass 1 klockan 10.00–13.00 och pass 2 klockan 13.00–16.00.
Onsdag 20 februari, pass 1 klockan 10.00-13.00 och pass 2 klockan 13.00-16.00.
 
Under dessa tider finns det möjlighet att titta på de barn som spelar, eller att själv prova på. Personal finns på plats för att se till att så många barn som möjligt ska få testa en stund.
 
Information om evenemanget:
Marinmuseum har tillsammans med forskargruppen "Media, Technology and Culture (MTEC)”, avdelningen för spelutveckling, vid Högskolan i Skövde skapat detta evenemang inför vinterlovet i Blekinge. Evenemanget är en kickoff för ett längre arbete med att få den digitala miljön att komma till liv. Spelmiljön finns i dagsläget inte tillgänglig för allmänheten men planen finns att låta en grupp engagerade Minecraft-entusiaster få tillgång till spelet under våren. Projektet finansieras av Svenska Institutet.