Världsarv och Minecraft i pärlor, för de yngre barnen.

Program för vinterlov 2019

Önskar du ladda ner programmet kan du klicka här.

Vi tjuvstartar 13.00 den söndagen den 17 februari med Söndagskul: 

Ta chansen att lära dig mer om akvarellmålning under expertledning av konstnären Irina Novokrescionova! Se information här.

 

Bygg världsarvsstaden Karlskrona i Minecraft!

Tisdag och onsdag. Vi ses i Hörsalen på bottenplan! Kom in och testa på. Se information här. 

 

Högläsning med vår bibliotekarie  

”Pappa jag och havet” Onsdag och torsdag kl 13:00. Passar bra för barn mellan 3-6 år. 

”Man kan ha en pappa som är social fast man själv är blyg. Istället för att leka med främmande barn kanske man hellre går iväg med sin hund och sin leksaksbåt. För att leta efter vackra stenar. Och där, under vattenytan, simmar en gädda som letar efter en moster och det firas fest med dämpad musik. Ett party man går på bara om man vill.”

 

Slå en knop!

Gör en färgsprakande knop att sätta på en nyckelring!
11:00- 15:00 Öppet varje dag,på bottenplan i mitten av museet.

 

Skapa i Sjömansverkstaden

Skapa i vår pedagogiska verkstad med utgångspunkt i våra utställningar och lovaktiviteter. 11:00- 15:00 Öppet varje dag, på plan två.

 

PÅ EGEN HAND, HELA LOVET

Modellkammarquiz: Konstiga mackapärer, piratskepp och skeppsbyggarhemligheter. Hittar du svaret på alla frågorna? Ta en lapp på bordet och lämna lappen i korgen bredvid bordet när du är färdig. En av deltagarna får en fin present av museet hemskickat till sig. För barn i alla åldrar. Lycka till!

Frågesport i appen: Ladda ner appen och gå på upptäcktsfärd på bottenplan i museet. För äldre barn och ungdomar. Lycka till!

Vi avslutar vinterlovet med en stor show för alla barn! 

Vattenmannen & Speed: Den stora skräpshowen, start 13.00, söndagen den 24 februari.

Skräp både till land och havs är ett av de största miljöproblemen idag. Den stora Skräpshowen tar på ett lekfullt och musikaliskt sätt upp de frågorna; barnen får vara med och sjunga, dansa och diskutera hur situationen ser ut idag. Vattenmannen har med sig sitt allra senaste experiment där han ska trolla bort sin plasthäst- utan ett spår! Speed hjälper till och vet (som vanligt) allt om skräphantering- vad ska vi göra med all plast i haven? Vad händer med de sopor vi samlar in hemma, hur återvinns plasten?

En show som inspirerar till miljötänk utan att ge barnen klimatångest - det är ju vi vuxna som ställt till det. Se vårt kalenderinlägg här. 

Rekommenderad ålder 5-12 år.

 

Varmt välkomna!

Fri entré. Barn medverkar i vuxen persons sällskap.