Under skolloven händer det massor av roliga saker på Marinmuseum. På denna sida kan du se det lovprogram som är aktuellt.

Höstlov på Marinmuseum

Välputsade fasader, glänsande mässing och ett glittrande hav. Det är så vi ofta tänker på Världsarvet Karlskrona. Men mitt i det vackra världsarvet döljer sig mörkret. Under höstlovet på Marinmuseum gläntar vi på dörren till det mörka, vi dyker ner bland lorten och lössen, rakt ner i själva döden.

På höstlovet kan du följa med på en upplevelsevisning om världsarvets katastrofer. Då får du bland annat höra om hur det ryska fartyget Vladislaff, som Sverige tog som krigsbyte i kriget mot Ryssland, ledde till den fasansfulla epidemin Karlskronafebern. Du kan också fördjupa dina kunskaper i hur det var att jobba som sjukvakterska på stadens epidemisjukhus och om 1700-talets sjukvård. Lär dig att göra salva, om dålig och god luft, och om hur effektivt daggmaskolja var för stela leder. Du får också känna på äkta föremål från Karlskronas epidemisjukhus.

Knopboden och Sjömansverkstaden är öppna hela veckan. I Sjömansverkstaden kan du skapa och fantisera kring besättningen på ett spökskepp.

De allra minsta barnen kan lära sig om dumhet, snällhet och om vad man gör när någon beter sig dumt, i barnföreställningen Tomtarna & Dumburken. 

Höstlovsprogrammet: