Att prata med barn om krig

Hur talar man med barn om krig?
Rädda Barnen

2022-04-07

I en föreläsning på Marinmuseum den 13 april ger Rädda Barnen råd och tips om hur vuxna kan prata med barn om krig och det som händer i Ukraina.

Marinmuseum berättar om krig ur ett historiskt perspektiv för besökare, både barn och vuxna, i utställningar, visningar med mera. Nu kommer Rädda Barnen till Marinmuseum för att berätta om hur vuxna kan prata med barn om deras tankar, oro och rädsla med anledning av det krig som pågår i Ukraina just nu.  

– Det är många av oss som känner starkt för det skrämmande som händer i Ukraina. Vi kan alla göra något och för oss på Marinmuseum är föreläsningen med Rädda Barnen ett sätt vi kan bidra på som känns viktigt och bra, säger Mats Persson, museichef.

– Jag tror att många, oavsett ålder, behöver få prata om det som händer. Att prata om krig med våra barn kan kännas extra svårt och vi vuxna kan därför behöva stöd i det, säger Marie Chen, programkoordinator.

Om föreläsningen

Föreläsningen hålls onsdag den 13 april kl. 18.00 i Hörsalen på Marinmuseum.
Begränsat antal platser. Boka din plats på kvallsoppet@smtm.se.

I föreläsningen ger Karin Svensson och Camilla Lindberg Simonsson från Rädda Barnen råd och tips om hur du pratar med barn om det som händer i Ukraina. Hur kan du tänka som förälder? Vad kan vi göra för att inte skrämma barnen?

Camilla Lindberg Simonsson är aktiv inom Rädda Barnen i Karlskrona och arbetar inom primärvården som samtalsterapeut. Hon har ett förflutet inom socialtjänsten där hon arbetat med barn och unga, samt från barn och ungdomspsykiatrin. Camilla är har sin utbildning inom psykiatri och familjeterapi.

Karin Svensson är anställd i Rädda Barnen, region syd, och arbetar med verksamhetsutveckling och projektledning. Hon har tidigare arbetat med våld i när relation, både med vuxna och barn i olika verksamheter. Karin är beteendevetare med psykologi som huvudämne.

Kontaktperson

Mats Persson, museichef, e-post mats.persson@smtm.se, telefon 0708-116 040

Marie Chen, programkoordinator, e-post marie.chen@smtm.se, telefon 0455-359348

Presskontakt

Amanda Lundin, kommunikatör, e-post amanda.lundin@smtm.se, telefon 0455-35 93 18

Till toppen