Ett kärleksfullt jullov på Marinmuseum

Jullov 2023
Marinmuseum, SMTM

2023-12-21

Under vecka 52 och 1 bjuder Marinmuseum på ett jullovsprogram med fokus på kärlek och omsorg. Här finns aktiviteter och upplevelser för hela familjen!

Under jullovet lägger vi extra fokus på kärlek och omsorg om varandra. Finns det kanske någon som du tänker extra mycket på just nu? Det kanske handlar om en kär vän, en förälder, ett syskon eller någon som du saknar som befinner sig långt bort.

På programmet under jullovet står bland annat:

  • Sjömansverkstaden: Vem saknar du? 
    Att skriva brev, kärleksförklaringar och dikter när man befinner sig på långresa går långt tillbaka i den maritima historien. I Sjömansverkstaden kan du under jullovet göra en personlig hälsning eller tackkort till någon du tänker mycket på eller saknar. Sjömansverkstaden är öppen dagligen klockan 11–15.
  • Guidad visning: Livet ombord
    Gå på en guidad visning om hur det var att leva och arbeta ombord på ett linjeskepp under slutet av 1700-talet. Vad åt man egentligen för att orka det hårda livet? Hur hanterade man sjukdomar och olyckor? Fanns det barn och kvinnor ombord? Den här visningen vänder sig till alla som vill veta mer! Visningen ges dagligen klockan 11.
  • Aktiviteter på egen hand
    Med hjälp av ett quiz kan du bekanta dig med flera av de olika personerna i världsarvsstadens folkmyller, eller lösa skeppsgossens ordfläta i aktiviteter på egen hand-materialet som finns på museet. 

Öppettider

Under jullovet har Marinmuseum öppet tisdag-söndag klockan 10–16 och klockan 10–19 på onsdagar. Marinmuseum är stängt 23–25 december samt 31 december–1 januari.

Fri entré för barn upp till 18 år!

Mer information

Hela jullovsprogrammet finns på Marinmuseums webbplats: https://www.marinmuseum.se/besok/barn-och-familj/lov-pa-marinmuseum

Kontaktperson

Johan Vintén, chef Publik- och pedagogikenheten, tfn 0455-35 93 36, e-post johan.vinten@smtm.se

Presskontakt

Maria Skuldt, kommunikatör, tfn 08-519 558 49, e-post: maria.skuldt@smtm.se

Till toppen