Färgglada ubåtar har hittat hem!

Färgglada ubåtar har hittat hem!
Färgglada ubåtar har hittat hem!

2017-02-28

En färgstark ubåtsflotta dyker upp på Marinmuseum! Barn från Trossögårdens förskola visar sina verk. Den 2 mars 09.30-10.30 är barnen på plats och inviger sin utställning.

Marinmuseum har tagit hjälp av barn från Trossögårdens förskola för att smycka en del av lekutställningen Dunders däck. Femåringarna på förskolan lämnade i december över sina alster bestående av färgglada ubåtar. Samtidigt bjöd museipedagog Peter Skogsberg på en specialvisning av museets ubåt HMS Neptun

Nu visas den färgstarka ubåtsflottan för allmänheten. På torsdag den 2 mars återvänder barnen för att få se ubåtarna utställda på museet. Som sig bör på en vernissage kommer de att få dricka med tilltugg. Sedan blir det lek i Dunders däck.

– Som museum är det viktigt att inte bara göra saker för publiken utan också med publiken, även om det är miniformat. För barnen är det en rolig grej att få ställa ut på museum och det gör kanske museet mer intressant för dem, säger Malin Jogmark, producent på Marinmuseum och den som står bakom idén och samarbetet.


Barnen från Trossögårdens förskola finns på plats på Marinmuseum kl. 09.30-10.30 den 2 mars.

Kontakt
Malin Jogmark, utställningsproducent, Marinmuseum
malin.jogmark@maritima.se  0455-359306

Till toppen