Hipp hipp hurra – Ubåtshallen ett år idag*!

Hipp hipp hurra – Ubåtshallen ett år idag*!
Hipp hipp hurra – Ubåtshallen ett år idag*!

2015-06-05

Den 6 juni är det ett år sedan Ubåtshallen vid Marinmuseum öppnade och det har varit ett intensivt år som krönts av besöksrekord och utmärkelsen Årets museum 2015.

När dörrarna slogs upp till Ubåtshallen för exakt ett år sedan stod ubåtarna HMS Neptun och Hajen som glänsande juveler inramade av en spektakulär byggnad och utställning som tillsammans med resten av museet tog hem segern i ”Årets museum” korad av Riksförbundet Sveriges museer och svenska ICOM.

- Att Marinmuseum ärats med titeln Årets museum 2015 ger stor inspiration och glädje att arbeta vidare. Vi vill utvecklas och blickar hela tiden framåt och jag är mycket nyfiken på hur den stundande sommaren blir, vi vill visa vårt fantastiska museum för så många som möjligt, säger Mats Sellfrid tf museichef på Marinmuseum.

Ett besök på Marinmuseum och Ubåtshallen är en upplevelse som har lockat besökare från när och fjärran och som bidrog till att museet avslutade 2014 med högsta besökssiffran sedan museet öppnade. Hela 322 863 besökare kom i fjol och ännu fler beräknas komma i år.

- Nu är vi rustade och förväntansfulla inför sommaren. Med nyproducerade appar för hela museet, inklusive Ubåtshallen, webbokning och förändrad logistik i Ubåtshallen hoppas vi att hela besöket når ännu högre kvalité, säger Mats Sellfrid tf museichef.

*Den 6 juni är det exakt ett år sedan vi invigde Ubåtshallen, på Marinmuseum i Karlskrona.

Kontaktpersoner:

Mats Sellfrid, tillförordnad museichef
0455-35 93 88
mats.sellfrid@maritima.se

Hanna Marcolin, kommunikatör
0455-35 93 26
hanna.marcolin@maritima.se

Till toppen