Inbjudan till invigning av Marinmuseums nya utställning Flykt

Inbjudan till invigning av Marinmuseums nya utställning Flykt
Inbjudan till invigning av Marinmuseums nya utställning Flykt

2016-06-16

På Marinmuseum, en del av Statens maritima museer, i Karlskrona kan du från och med fredag ta del av insamlade föremål, berättelser om livsöden, skrämmande minnen men också positiva erfarenheter från människor som varit på flykt. I nya utställningen Flykt.

På Marinmuseum, en del av Statens maritima museer, i Karlskrona kan du från och med fredag ta del av insamlade föremål, berättelser om livsöden, skrämmande minnen men också positiva erfarenheter från människor som varit på flykt.

I den nya utställningen Flykt möter du olika berättelser och föremål från människor som lämnat sina hem för att söka trygghet från krig och förföljelse. Om du var tvungen att fly ditt land, vad skulle du packa med dig? Hur kan det bli när flykten är över och livet ska fortsätta? I utställningen får du bland annat se vad en tysk flykting valde att lägga i packningen på 1940-talet och ta del av berättelser om livet på flykt, och om hur det är att skapa ett nytt liv i ett nytt land.

”Efter en månad bestämde vi oss för att flytta. Det var svårt att lämna huset, egendomar, djur och allt annat. Vi åkte med lastbil till Kroatien, vi var kanske 60 människor i den lilla lastbilen”.

/Jagoda från Bosnien


”Jag gick från Afghanistan, mot Pakistan och sedan mot Iran. Detta tog 17 dagar. Jag var alltid tvungen att röra på mig på grund av risken av att bli tagen av polisen".

/Morteza från AfghanistanTid och plats

Fredag 17 juni, 11.00. Alla är välkomna.

Plan 2, Marinmuseum. Vi bjuder på enkel förtäring.

Pressinbjudan

Journalister och representanter från media är välkomna från 10.30. Då har ni chans att ställa frågor till utställningsproducenten på plats.

Ingen anmälan krävs.

Välkommen!

Kontaktpersoner:

Carina Karonen, Biträdande chef Utställningsenheten

0455-35 93 77 

carina.karonen@maritima.se

Hanna Marcolin, kommunikatör

0455-35 93 26 

hanna.marcolin@maritima.se

Till toppen