Låt ditt barn bygga upp Karlskrona stad, på Marinmuseum!

minecraft karta över Karlskrona
minecraft karta över Karlskrona

2019-02-01

Marinmuseum behöver ett antal barn som kommer och hjälper till att skapa Karlskrona stad i datorspelet Minecraft! Under vinterlovet kommer Marinmuseum att ordna spelträffar där barn får samarbeta för att bygga upp Karlskrona stad i datorspelet.

Marinmuseum, som är en del av Statens maritima och transporthistoriska museer, vill engagera barn och ungdomar i världsarvet och få dem att reflektera över staden de bor i och dess värden. Med hjälp av geografiska data över centrala Karlskrona har stadens gator och byggnader gjorts tillgängliga i datorspelet Minecraft, men nu behövs hjälp att lägga dit detaljer och få husen att se ut som vi vana vid.

- Tanken är också att det ska ske utbyten genom projektet och att fler kulturarv ska göras tillgängliga i Minecraft så att deltagarna även kan bygga i representationer av andra städer runt Östersjön, berättar Malin Jogmark, verksamhetsutvecklare på Marinmuseum.

Marinmuseum har tillsammans med forskargruppen "Media, Technology and Culture (MTEC)”, avdelningen för spelutveckling, vid Högskolan i Skövde skapat detta evenemang inför vinterlovet i Blekinge. Evenemanget är en kickoff för ett längre arbete med att få den digitala miljön att komma till liv. Spelmiljön finns i dagsläget inte tillgänglig för allmänheten men planen finns att låta en grupp engagerade Minecraft-entusiaster få tillgång till spelet under våren. Projektet finansieras av Svenska Institutet.

 

Välkommen med er anmälan redan nu! Det är du som vårdnadshavare som anmäler intresse för att låta ditt barn delta som en av våra Minecraft-experter. Vi har begränsat antal platser, därför är det först till kvarn som gäller.

Gör din intresseanmälan här.

Datum och tider för spelträffarna: Tisdag 19 februari, pass 1 klockan 10.00–13.00 och pass 2 klockan 13.00–16.00. Onsdag 20 februari, pass 1 klockan 10.00-13.00 och pass 2 klockan 13.00-16.00. Totalt fyra pass på tre timmar vardera.

Plats/start:
Hörsalen på Marinmuseum, pass 1 samling klockan 10.00 , pass 2 samling 13.00 den 19 och 20 februari. Mer information efter anmälan.

 

Kontaktperson

Malin Jogmark, verksamhetsutvecklare Marinmuseum, malin.jogmark@maritima.se, tel. 0455 35 93 06

Presskontakt

Hanna Marcolin, kommunikatör, Statens maritima och transporthistoriska museer, hanna.marcolin@maritima.se, tel. 0455 35 93 26

 

 

En del av Statens maritima och transporthistoriska museer.