Marinmuseum börjar ta entré

Marinmuseum exteriör
Marinmuseum, SMTM

2022-12-15

Den 17 januari inför Marinmuseum entréavgifter för vuxna. För barn och unga upp till och med 18 år är det fortfarande fri entré.

Marinmuseum är ett av de statliga museer som har omfattats av fri entré-reformen. Då reformen upphör vid årsskiftet kommer Marinmuseum att börja ta ut entréavgifter för vuxna från den 17 januari 2023.

Entréavgifter och årskort

För barn och unga upp till och med 18 år är det fri entré. Entréavgiften för vuxna (från 19 år) under högsäsong (juni-augusti) blir 150 kronor och under lågsäsong 100 kronor. På onsdagar under lågsäsong och under vissa evenemang kommer det vara fri entré. Marinmuseum kommer att erbjuda ett årskort för vuxna där även medlemskap i museets vänförening ingår. Mats Persson, museichef på Marinmuseum, säger:

– Vi hoppas och tror att våra besökare kommer att fortsätta besöka Marinmuseum med all den kunskap och de upplevelser som vi erbjuder. Entréavgifterna kommer förhoppningsvis också på sikt bidra till att vi kan göra museet ännu bättre för besökarna.

Förberedelser pågår

På Marinmuseum förbereds det nu inför den 17 januari. Mats Persson berättar:

– Att införa entréavgifter innebär framför allt en hel del praktiska förändringar. Det handlar bland annat om att säkerställa bra fungerande kassaflöden och logistik och ha rätt information på vår webbplats och fysiskt i museientrén. Det som kommer dröja lite är möjligheten att köpa entrébiljett via vår webbplats, det hoppas vi kunna erbjuda till sommaren.

Kontaktperson

Mats Persson, museichef på Marinmuseum, e-post mats.persson@smtm.se, telefon 0708-116 040

Presskontakt

Amanda Lundin, kommunikatör på Marinmuseum, e-post amanda.lundin@smtm.se, telefon 0455-35 93 18

Till toppen