Marinmuseum får fri entré permanent

Marinmuseum får fri entré permanent
Marinmuseum får fri entré permanent

2016-01-04

Från och med den första februari blir det fri entré på statliga museer. På Marinmuseum har det varit fritt inträde sedan i julas. Något som nu fortsätter.

Nyligen beslutade regeringen att genomföra den så kallade fri entré-reformen. Ett av de 18 museer som påverkas är Marinmuseum som tillhör Statens maritima museer.

Marinmuseum har haft fri entré sedan den 22 december och fortsätter nu helt enkelt att ha fritt inträde även under januari och sedan framåt.
– Ja, vi har tjuvstartat med fri entré eftersom vi ville ge en julklapp till besökarna. Vi är glada över att kunna fortsätta med det även under januari och sedan framåt, säger Mats Sellfrid som är tillförordnad museichef.

Förra gången det var fri entré på statliga museer innebar det betydligt fler besökare. Enligt Kulturrådet ökade museibesöken med 150 procent på ett år, något som Mats Sellfrid är medveten om.
– Vi kan antagligen förvänta oss ett högre tryck på personalen och anläggningen. Samtidigt betyder det att fler tar del av våra utställningar och allt annat som Marinmuseum har. Det är positivt för oss. Vårt mål är att göra det maritima kulturarvet så tillgängligt som vi bara kan, säger Mats Sellfrid.

Kontaktpersoner
Mats Sellfrid, tillförordnad museichef
0455-35 93 88
mats.sellfrid@maritima.se

Joakim Johansson, kommunikatör
joakim.johansson@maritima.se
0455-35 93 53