Marinmuseum har slagit besöksrekord!

Mats Persson Framför Marinmuseum
Tillhör: Statens maritima och transporthistoriska museer.

2019-09-04

Hittills i år har Marinmuseum, som är en del av Statens maritima och transporthistoriska museer, haft över 230 000 besökare. Högsta antalet besökare för perioden på flera år. Mats Persson, nytillträdd museichef, fick på sin första arbetsdag glädjen att berätta nyheten för sina kollegor.

Hittills i år har Marinmuseum, som är en del av Statens maritima och transporthistoriska museer, haft över 230 000 besökare. Högsta antalet besökare för perioden på flera år. Mats Persson, nytillträdd museichef, fick på sin första arbetsdag glädjen att berätta nyheten för sina kollegor.

- Det är en stor förmån att få vara en del av ett museum som bidrar med så kunskapsdrivna och populära upplevelser. Ett kvitto på det är det stora antalet besökare, säger Mats Persson, chef Marinmuseum.

Efter en fantastisk sommar siktar museet framåt. Höstens programutbud startar redan på lördag, med öppet magasin i Nättraby, då Marinmuseum deltar under Kulturarvsdagen. Sedan följer flera aktiviteter varje vecka under museets kvällsöppna onsdagar.

- Vi har ett ansvar att vara relevanta och dela med oss av det maritima kulturarvet. Höstens bjuder på precis detta och med den utgångspunkten vi vill fortsätta utveckla vårt programutbud, säger museichef Mats Persson.

 

Kontaktperson:

Mats Persson, museichef på Marinmuseum, mats.persson@smtm.se, 0708 116 040 

Presskontakt:

Hanna Marcolin, kommunikatör med samordningsansvar på Marinmuseum

hanna.marcolin@smtm.se, 0455 35 93 26

Marinmuseum - 

en del av Statens maritima och transporthistoriska museer

Till toppen