Marinmuseum öppnar utomhus

Marinmuseum öppnar utomhus 24 juni 2020
Bild: Statens maritima och transporthistoriska museer.

2020-06-10

Den 24 juni öppnar Marinmuseum utomhus. Slup- och barkasskjulet öppnar portarna och besökare får även gå ombord på museifartygen. Museet har förberett för en upplevelse med besökarnas och personalens säkerhet i fokus för att minska risken för smittspridning av coronaviruset. Själva huvudbyggnaden håller fortsatt stängt.

 

- Vi vet nu att situationen som råder kommer att vara under en längre tid och vi lär oss saker löpande. Vi har följt utvecklingen och har haft tid att förbereda för ett tryggt öppnande för både besökare och vår personal, säger museichef Mats Persson.

Marinmuseum, som är en del av Statens maritima och transporthistoriska museer, har vidtagit försiktighetsåtgärder för att undvika risk för smittspridning. Nu öppnar man de delar av museet som ligger utanför huvudbyggnaden. Besökare kommer att få hjälp att tänka på avstånd och försiktighet. De delar av museet som nu blir tillgängliga har det utrymme som krävs för att man ska kunna utforska museet och samtidigt följa de svenska expertmyndigheternas och regeringens riktlinjer och rekommendationer kring coronaviruset.

Fartygen som öppnar för besök, på övre däck, är fullriggaren Jarramas, minsveparen Bremön och robotbåten Västervik. Marinmuseums guider kommer att finnas på plats ombord på fartygen. Antalet personer begränsas ombord på fartygen och i det anrika Slup- och barkasskjulet från 1700-talet, där utställningen om marinens slupar, barkar och andra mindre båtar finns. Öppettiderna kommer att vara klockan 11.00 till 17.00 alla dagar, från och med 24 juni. Restaurang Skeppsgossen håller öppet samma tider som museets öppna delar. Bordsplaceringen både inom- och utomhus kommer vara luftig och anpassad efter rådande omständigheter.

Marinmuseum planerar för att öppna huvudbyggnaden i mitten av juli, förutsatt att omständigheterna tillåter det.

Kontaktperson:

Mats Persson, museichef på Marinmuseum, mats.persson@smtm.se, 0708 116 040

Presskontakt:

Hanna Marcolin, kommunikatör med samordningsansvar på Marinmuseum

hanna.marcolin@smtm.se, 0455 35 93 26

Marinmuseum  en del av Statens maritima och transporthistoriska museer

Till toppen