Marinmuseum rivstartar vintersäsongen efter rekordsommar

Marinmuseum utsett till Årets museum 2015
Marinmuseum utsett till Årets museum 2015

2010-10-01

Efter en framgångsrik sommar med en stor publikökning rivstartar Marinmuseum vintersäsongen med fri entré och barnaktiviteter. - Nu vill vi ha hit fler lokala besökare, säger museichefen Richard Bauer.

Efter en framgångsrik sommar med en stor publikökning rivstartar Marinmuseum vintersäsongen med fri entré och barnaktiviteter.

- Nu vill vi ha hit fler lokala besökare, säger museichefen Richard Bauer.

Årets sommar har varit väldigt bra för Marinmuseum, i juli slog museet stort publikrekord och räknar man samman juni, juli och augusti så har Marinmuseum en besöksökning på över 10 procent jämfört med 2009.

- En förändring har skett - allt fler nationaliteter och grupper i samhället har besökt Marinmuseum i år. Vi har också en ny utställning om kalla kriget som har varit mycket omtalad och populär bland våra besökare, förklarar Richard Bauer.

I oktober går så startskottet för Marinmuseums vintersäsong och då gäller även fri entré på museet. Den fria entrén gäller ända till sista april nästa år. Dessutom riktar Marinmuseum extra uppmärksamhet till alla barnfamiljer med den populära barnaktiviteten Söndagskul. Klockan 13 varje söndag fram till slutet av november bjuder museet på teater, upptäcksfärder, musik och pyssel. Och givetvis är även det gratis.

- Unga människor har särskild prioritet för oss. Vi vill visa att historia, museum och kunskap är roligt och ger mycket tillbaka. Därför har vi utvecklat ett speciellt program som riktar sig till familjen och valt att köra det på söndagar, säger Richard Bauer.

Kontaktpersoner

Richard Bauer, museichef
0455-35 93 51
richard.bauer@maritima.se

Joakim Johansson, informationsansvarig 
0455-35 93 53 
joakim.johansson@maritima.se

Bilder

Du hittar högupplösta bilder på vår hemsida.

Till toppen