Marinmuseum stänger för fysiska besökare – har fortsatt öppet digitalt

2020-03-19

Marinmuseum stänger tills vidare från och med fredagen den 20 mars för att förhindra spridningen av coronaviruset.

Beslutet grundar sig på de tydliga signaler Folkhälsomyndigheten gett om vikten av att alla aktörer i samhället motverkar smittspridning och särskilt skyddar personer i riskgrupper. Marinmuseum, som är en del av Statens maritima och transporthistoriska museer, följer därmed Centralmuseernas samarbetsråds gemensamma förhållningssätt.

 

– Vi gör allt för att skydda äldre personer och de i riskgrupper. Därför har vi beslutat att stänga museet. Detta för att bidra till att människor inte träffas i våra lokaler men också för att värna våra medarbetare i den publika verksamheten, säger museichef Mats Persson.

 

Marinmuseums uppdrag är att sprida kunskap om det maritima kulturarvet och det finns sedan länge möjlighet att ta del av det digitalt. Det finns mycket att läsa, se och uppleva på Marinmuseums webbplats såväl som på Marinmuseums sida på Digitalt museum, där museets intendenter kontinuerligt lägger upp nytt material. Marinmuseum fokuserar nu på digitala kanaler när det fysiska mötet inte är ett alternativ.

 

– Våra besökare kommer kunna ta del av vårt gemensamma maritima kulturarv även om det fysiska besöket byts ut till ett digitalt möte med oss, säger Mats Persson.

 

Restaurang Skeppsgossen, som driver restaurangen inne på Marinmuseum, stänger också från och med fredagen den 20 mars och tills vidare.

 

 

Kontaktperson:

Mats Persson, museichef på Marinmuseum, mats.persson@smtm.se, 0708 116 040

 

Presskontakt:

Hanna Marcolin, kommunikatör med samordningsansvar på Marinmuseum

hanna.marcolin@smtm.se, 0455 35 93 26

 

 

Jimmie Björkman, kommunikatör, jimmie.bjorkman@smtm.se, 0455 35 93 18

 

 

 

Marinmuseum  en del av Statens maritima och transporthistoriska museer

Till toppen