Marinmuseum startar Barnvagnspromenader!

Malin Jogmark Verksamhetsutvecklare Marinmuseum 950x600px
Hanna Marcolin, Marinmuseum

2018-05-07

En ny satsning på Marinmuseum ska locka föräldralediga att umgås och få guidning med sina små barn närvarande.

En ny satsning på Marinmuseum ska locka föräldralediga att umgås och få guidning med sina små barn närvarande. 

- Ön Stumholmen i Karlskronas skärgård är ett populärt promenadstråk och vi som jobbar här ser ju ofta barnvagnsförare gå förbi utanför museet. Kanske går man en promenad i de trevliga omgivningarna utan att riktigt veta vilka byggnaderna är man ser, eller vad de använts till när ön var militär och inte alls tillgänglig för barnvagnspromenader?" Berättar Malin Jogmark, verksamhetsutvecklare på Marinmuseum och initiativtagaren till Barnvagnspromenader.

Marinmuseum, som är en del av Statens maritima museer, vill få föräldralediga att upptäcka museet som en plats att träffas och umgås på och hoppas kunna bli den nya mötesplatsen för föräldralediga. Matilda Skoglöw har anlitats av museet för att hålla i barnvagnspromenaderna på Stumholmen och guida föräldralediga bland byggnaderna. Matilda är guide och frilansskribent med inriktning mot historia och vetenskap. Grundare av Stadsvandringar Karlskrona som 2018 lanserar vandringarna Kvinnornas Karlskrona och Fabrikernas Karlskrona. Under Barnvagnspromenader är hon den som kommer att berätta om Stumholmens byggnader för alla som deltar på promenaden. Efter den guidade, kostnadsfria, turen runt ön blir det fika på restaurang Skeppsgossen med kaffe och kaka för 25 kronor.

"- Vi har dessutom två jubileer i år, världsarvet firar 20 år och det är 25 år sedan omvandlingen till civil stadsdel och bostadsområde i samband med Bomässan -93", säger Malin Jogmark.

Premiär blir det redan imorgon, den 8 maj, och nästa tillfälle blir den 14 maj.

 

Datum och tid:

8/5 och 14/5
Tid: 09.30
Plats/start: Utanför entrén till museet.

Malin Jogmark, verksamhetsutveckare Marinmuseum, 0455 35 93 06, malin.jogmark@maritima.se

Marinmuseum är en del av Statens maritima museer tillsammans med Sjöhistoriska museet och Vasamuseet.