Marinmuseum talar till nya upptäckare under ytan!

Pressbild
Pressbild

2018-05-28

Inbjudan till invigning av nya Vraktunneln. Vraktunneln är namnet på den tidigare undervattenstunneln på Marinmuseum, den tunnel som nu genomgått en större omvandling och nyöppnar nu på onsdag.

 

Inbjudan till invigning av nya Vraktunneln. Vraktunneln är namnet på den tidigare undervattenstunneln på Marinmuseum, den tunnel som nu genomgått en större omvandling och nyöppnar nu på onsdag.

I Vraktunneln på Marinmuseum kan du snart möta smarta miljökämpen Simon, poetiska drömmaren Amir och humoristiska Thea som har förkärlek för vass ironi. Vraktunneln är namnet på den tidigare undervattenstunneln på Marinmuseum, den tunnel som nu genomgått en större omvandling. Barn- och ungdomsförfattaren Ingrid Remvall har skrivit texterna i utställningen, med en berättarton som är ny för museet. Tunnelns väggar pryds av kartor och ritningar, som ska lära oss mer om livet under ytan.

- "I arbetet med Vraktunneln har vi anpassat texter, tal och grafik för att tilltala våra yngre besökare", säger utställningsproducent Carina Karonen. 

I denna undervattenstunnel har besökarna, sedan den invigdes 1997, kunnat gå ner under havsytan och ta del av upplevelsen av en dykning likt en marinarkeolog. Längs tunneln finns fönster ut mot havsbotten, där kan du kan se delar av vrak från 1700-talet. Det är en levande plats, där fiskar simmar förbi och ljuset skiljer sig efter tid på dagen och årstid. Nu på onsdag, klockan 17.00, har Marinmuseum vernissage för att fira öppningen av den nya Vraktunneln. Invigningen är för alla intresserade, ingen föranmälan behövs. Invigningstalare är Petra Stråkendal, från länsstyrelsen i Blekinge län, samt till Elena Peverada från Karlskrona kommun.

 

Tid och plats

 

Press och media:

Ges tillträde till Vraktunneln från 15.30, onsdagen den 30 maj. Ingen föranmälan krävs. Vid frågor, kontakta pressansvarig.

Allmänheten:

Är välkomna från 17.00, onsdagen den 30 maj på Marinmuseum, entré till Vraktunneln finns på plan 1.

 

Kontaktperson

Carina Karonen, utställningsproducent, 0455 35 93 77, carina.karonen@maritima.se

Presskontakt

Hanna Marcolin, kommunikatör, 0455 35 93 26, hanna.marcolin@maritima.se