Marinmuseum välkomnar nygamla krögare

Marinmuseum exteriör
Marinmuseum, SMTM

2024-02-07

Nu står det klart att krögarduon David Karlsson Möller och Ola Vallin fortsätter att driva Marinmuseums restaurang Bistro Skeppsgossen.

Duon som även driver Bistro Berna och Bistro Utkiken i Karlskrona tog över restaurang Skeppsgossens verksamhet år 2021. Det nya avtalet börjar löpa från och med den 29 februari.

– Restaurangen är en viktig del av museibesöket för många av våra besökare. David och Ola har på ett föredömligt sätt axlat arvet efter sina företrädare och samtidigt satt sin egen prägel på Bistro Skeppsgossen, säger Mats Persson, museichef.

Bistro Skeppsgossen kommer att fortsätta i samma anda som tidigare med klassisk husmanskost lagad av från grunden med lokala råvaror. Lunchbuffén med både kroppkakor och raggmunkar kommer att finnas kvar, precis som den populära glassen.

David Karlsson Möller och Ola Vallin har båda lång och gedigen erfarenhet av restaurangbranschen och av att arbeta som både kökschef och köksmästare. 

– Vi ser fram emot att fortsätta driva Bistro Skeppsgossen och erbjuda gästerna vällagad mat i en magisk miljö, säger David Karlsson Möller.

Kontaktperson
Mats Persson, museichef Marinmuseum
Tfn: 0708 - 11 60 40, e-post: mats.persson@smtm.se

David Karlsson Möller, krögare
Tfn: 0709-910 30 51 

Presskontakt
Sofie Gren, kommunikatör
Tfn: 0455-35 93 27, e-post: sofie.gren@smtm.se

Till toppen