Möt experterna på Marinmuseum!

Möt experterna på Marinmuseum!
Möt experterna på Marinmuseum!

2016-03-24

Vid sex tillfällen under året kommer museets egna experter att hålla fördjupande Temavisningar på Marinmuseum, årets museum 2015, i Karlskrona. Experterna ska berätta om sina ämnesområden på de platser i museet där de befintliga utställningarna blir utgångspunkten för deras djupdyk tillsammans med besökarna. Premiär nu på söndag, 27 mars.

Experterna på museet ska möta publiken genom ett flertal Temavisningar på Marinmuseum i Karlskrona. Premiär nu på söndag, 27 mars.

 

Vid sex tillfällen under året kommer museets egna experter att hålla fördjupande Temavisningar. Marinmuseum, som är en del av Statens maritima museer, vill tillgodose en efterfrågan som funnits hos besökarna.

”Sedan årsskiftet har vi infört fri entré och satsar ännu mer på innehåll och ökad tillgänglighet för våra lokalt och regionalt boende besökare”, säger Louise Carlberg, verksamhetsutvecklare på Marinmuseum.

Första steget i den riktningen är dessa Temavisningar. Besökarna kommer att få möta museets egna experter som i vanliga fall jobbar mest bakom kulisserna. Visningarna kommer att hållas sista söndagen i varje månad, med undantag för sommaruppehåll. Experterna ska berätta om sina ämnesområden på de platser i museet där de befintliga utställningarna blir utgångspunkten för deras djupdyk tillsammans med besökarna.

”Vi vill att museet ska upplevas som föränderligt och locka till återbesök, det händer alltid något här”, säger Hanna Marcolin, kommunikatör Marinmuseum.

Under dessa fördjupade Temavisningar kommer experterna att utgå från olika utställningar på museet. På söndag 14.00 inleder Andreas Linderoth, forskningssamordnare på Marinmuseum, med nedslag i utställningen Ytspänning och i Ubåtshallen. Hur påverkades Sverige och Blekinge av kalla kriget? Visningen rör sig mellan stormaktspolitik, säkerhetspolitik och vardagsliv under kalla krigets 1980-tal.

Bildtext: 

Johan Löfgren, Hans Lineskär och Annmari Svensson är tre av de sex experter som kommer att leda kommande temavisningar på Marinmuseum.

Se samtliga temavisningar här

Kontaktpersoner:

Louise Carlberg, verksamhetsutvecklare

0455-35 93 81

louise.carlberg@maritima.se

Hanna Marcolin, kommunikatör (presskontakt)

0455-35 93 26

hanna.marcolin@maritima.se