Nu visas TV-inspelningen: Guidad tur på Marinmuseum!

Nu visas TV-inspelningen: Guidad tur på Marinmuseum!
Nu visas TV-inspelningen: Guidad tur på Marinmuseum!

2017-03-31

Marinmuseum har samarbetat med UR Samtiden och Riksutställningar och spelade tillsammans in tv-avsnitten Guidad tur på Marinmuseum i november 2016. I programmet Guidad tur på Marinmuseum får vi följa unga guider som visar Marinmuseum på språken arabiska, somaliska, dari och svenska, samt på teckenspråk. Guiderna är gymnasieelever från Ehrensvärdska och Fischerströmska gymnasiet.

Nu visas TV-inspelningen: Guidad tur på Marinmuseum!

Marinmuseum har samarbetat med UR Samtiden och Riksutställningar och spelade tillsammans in tv-avsnitten Guidad tur på Marinmuseum i november 2016.

I programmet Guidad tur på Marinmuseum får vi följa unga guider som visar Marinmuseum på språken arabiska, somaliska, dari och svenska, samt på teckenspråk. Guiderna är gymnasieelever från Ehrensvärdska och Fischerströmska gymnasiet.

Tv-serien kommer sändas på UR Samtiden i Kunskapskanalen, med start 3 april 2017, klockan 15.00 och kommer också finnas tillgänglig på webben via UR Skola och UR Play. Från måndag till fredag under vecka 14, med start 15.00, presenteras olika föremål på de olika språken.

Utdrag från Kunskapskanalens tablå:

"Gymnasieelever i Karlskrona berättar om dramatiska händelser och visar upp föremål från historien. En exposé över tiden från Karlskronas grundande till u-båten Neptun. Arrangör: Riksutställningar."

Pressinbjudan

10.00, måndag 3 april. På Marinmuseum. Vi släpper in press/media. I övrigt är museet stängt denna dag.

Då delas det ut diplom till de elever som deltagit. Välkomna att närvara för intervjuer och/eller mer information innan första avsnittet visas på SverigesTelevison (SVT) UR Samtiden. 

Projektet Tv på museet vill inspirera museer till att arbeta med nya kanaler, samt lyfta ungdomar som kunskapsbärare och visa på fördelarna med flerspråkighet, samtidigt som vi tillsammans skapar utbildningsmaterial för museer och skolor.


Guiderna är:

Ahmad Jamali

Ali Reza

Fatima Arian

Yara Waked

Amjad Al-Hussein

Nasim Hamid

Barwaqo Dheman

Xalima Sacdiya Dagan

Kontaktperson:

Jennie Villnersson Månsson, Museipedagog på Marinmuseum och lärare på Ehrensvärdska gymnasiet. jennie.villnersson.mansson@maritima.se Tel: 0455 35 93 15.


Presskontakt:

Hanna Marcolin, Kommunikatör Marinmuseum. hanna.marcolin@maritima.se.

Tel: 0455 35 93 26.

Till toppen