Ny sponsor till Rädda Jarramas

2006-09-07


– Det är mycket värdefullt att få in dessa större aktörer i projektet. Vi behöver arbeta på bred front och få många att engagera sig i att bevara vårt marina kulturarv. Kännedomen om Rädda Jarramasprojektet börjar få stor spridning och nu ska vi som arbetar med Jarramas förvalta det väl, säger insamlingskampanjens projektledare Emma Having.

Renoveringen av Jarramas fortgår och arbete pågår både ovan och under däck. Nyligen upptäcktes att några av Jarramas plåtar ovan vattenlinjen är i sämre skick än förväntat. Det var när hennes garnering, inredning, revs som dessa skador upptäcktes.

– Detta är en typ av skador som vi befarat och som vi försökt kalkylera med. Problemet är att dessa framkommer först när däck och garnering är borttaget. Innan vi kan lägga det nya däcket måste således ett antal plåtar bytas ut ovan vattenlinjen. Det kommer därför att bli nödvändigt att docka henne senare i höst för en reparation av dessa plåtar, säger Manne Dunge, projektledare för renoveringsprojektet.

På lördag 9/9 är det dags för Rädda Jarramaskampanjens första stora event. Det blir en dag fylld av aktiviteter på Marinmuseum. Syftet med eventet är att sprida kunskap om Jarramas och vårt marina kulturarv men naturligtvis också att samla in pengar till renoveringen.

– Till eventet lanseras nya specialframtagna Jarramasprodukter, exempelvis nyckelringar tillverkade av Jarramas däcksplankor, Jarramasnallar, Jarramasgodis och stora exklusiva Jarramasaffischer. Sedan tidigare finns tröjor, kepsar, badbollar, choklad och hallonbåtar. Förtjänsten av försäljningen går oavkortat till Jarramasfonden, berättar butikschef Henriette Stern.

Program Rädda Jarramaseventet

13.30 Musikparad från Stortorget till Marinmuseum med Marinens Ungdomsmusikkår

14.00–15.00 Välkomsttal museichef Ingrid Hall Roth, invigningstal Bo Wranker, ordf. Marinmusei vänner. Besök av skonerten HMS Falken.

15.00 Barnshow på Marinmuseum med Viktor Åkerblom Nilsson känd från ”Bolibompa” och ”Let’s dance”. Tävling: gör din egen JarramasT-shirt!

20.00 ”Caj Karlsson & världens bästa band” spelar på Marinmuseum. Biljetter 130 kr köps på museet.

Se hur renoveringen går till. Visningar ombord på Jarramas under dagen. Restaurang Jarramas brygga serverar specialkomponerade Jarramasmenyer under dagen.

Bilder och program finns på http://press.maritima.se

Har du frågor kontakta gärna

Emma Having projektledare insamlingskampanjen, 070-622 39 06, emma.having@maritima.se

Helena Grännsjö, informationsansvarig, 070-958 40 44 helena.grannsjo@maritima.se

Till toppen