Nyhet – populärvetenskaplig bok om ubåtar!

Nyhet – populärvetenskaplig bok om ubåtar!
Nyhet – populärvetenskaplig bok om ubåtar!

2014-11-24

Det dolda hotet: En populärvetenskaplig bok om ämnet ubåtar. Ta del av dramatik och vardagsliv ombord på en ubåt, i Det dolda hotet. En bok som ges ut av Marinmuseum (Statens Maritima Museer). Torsdagen den 27 november, 18.00, bjuder vi in både allmänheten och media till boksläpp. Hörsalen: Marinmuseum i Karlskrona.

Vi minns Ulven, rysk-finska ubåtskriget och första tyska ubåten U1, men undrar samtidigt hur det känns att vara med ombord på en ubåt? Varför använder vi ubåtar och hur står det till med komik, ryssrädsla och genus runt U 137?

Boken Det dolda hotet samlar historiker, arkeologer, statsvetare och kulturvetare från flera olika länder som tar sig an ämnet ubåtar ur många olika spännande perspektiv. Lär dig mer om tidiga idéer kring ubåtar, livet ombord, om den förolyckade svenska ubåten Ulven och om 1980-talets ubåtskriser.

Gemensamt för samtliga artiklar är att de kan sägas belysa ubåtar som ett dolt hot. Om det så är mot fiendens örlogsfartyg i ett krigsläge, mot sina egna besättningar som ska hantera farkosten under ytan, eller mot politikernas och försvarets trovärdighet och den svenska befolkningens sinnesfrid under 1980-talets ubåtskränkningar. 

Välkommen till en spännande kväll!

Kontaktperson vid frågor om boken Det dolda hotet:

Andreas Linderoth, forskningssamordnare och författare 

andreas.linderoth@maritima.se 

0455-35 93 60

Övrig kontakt:

Hanna Marcolin, kommunikatör 

hanna.marcolin@maritima.se 

0455-35 93 26

PROGRAM 27 nov, 18.00: 

Boksläpp i Hörsalen, Marinmuseum, Karlskrona.

Följande författare kommer att närvara på boksläppet: 

Annmari Svensson, Andreas Linderoth, Mirja Arnshav, Kathrin Orth, Emma Rosengren och Cecilia Åse.Fyra av författarna kommer att presentera sina kapitel ur boken. Samtliga författare på plats svarar gärna på frågor.

Ca klockan 19.30 Slut.

Information på vår hemsida: http://www.marinmuseum.se/sv/Puffar/Bokslapp-Det-d...

Till toppen