Ökat antal besökare på Marinmuseum

2020-01-07

Marinmuseum, som är en del av Statens maritima och transporthistoriska museer, har under 2019 haft 295 854 besök. Det är den näst största besökssiffran någonsin och en ökning med nästan 6 procent jämfört med 2018.

Marinmuseum, som är en del av Statens maritima och transporthistoriska museer, har under 2019 haft 295 854 besök. Det är den näst största besökssiffran någonsin och en ökning med nästan 6 procent jämfört med 2018. 

Intresset för att ta del av den svenska marinens historia är starkt, och jämfört med 2018 valde 16 000 fler personer att besöka Marinmuseum.

- 2019 blev en riktig publiksuccé för Marinmuseum. Besökssiffran är den bästa på flera år - faktiskt näst bäst efter rekordåret 2016.  I år har vi öppnat två nya utställningar och erbjudit ett brett utbud programaktiviteter som lockat många besökare. Även intresset för våra prisbelönta pedagogiska aktiviteter är fortsatt stort säger Mats Persson, chef Marinmuseum.

Samtidigt som två nya utställningar öppnats under 2019 har ytor i museets utställningsdel frigjorts.Tanken är att använda dessa för att erbjuda fler tillfälliga utställningar och ett mer varierat kulturutbud med start under 2020.

Vi är ett av södra Sveriges största och mest uppskattade besöksmål, vilket såklart är glädjande - men också ansvarsfyllt. För att sprida det maritima kulturarvet och vidga människors världsbild måste vi se till att alltid vara relevanta, tillgängliga och trovärdiga. Med det som utgångspunkt ser jag fram emot att välkomna nya och gamla besökare till ett ännu mer upplevelserikt, dynamiskt museum under året fortsätter Mats Persson.

Kontaktperson:

Mats Persson, museichef på Marinmuseum, mats.persson@smtm.se, 0708 116 040

Marinmuseum  en del av Statens maritima och transporthistoriska museer

Till toppen