Påsklovet på Marinmuseum – samla, vårda och visa

Vita vantar visning
Marinmuseum, SMTM

2023-04-04

Under påsklovet är det fokus på museets uppdrag att samla, vårda och visa på Marinmuseum. Besökare kan bland annat gå en visning bakom kulisserna och titta in i museets föremålsmagasin. Dessutom blir det invigning av den nya Skeppsgossekammaren för barn.

Upplev Marinmuseum bakom kulisserna

Under denna påsklovsvisning ges en exklusiv möjlighet att följa med bakom kulisserna på Marinmuseum och titta in i museets magasin där det döljer sig många föremål som väldigt få besökare sett. Tillsammans med museets experter får du ta på dig våra vita vantar och undersöka äkta museiföremål. Visningen ges tisdag, onsdag och torsdag kl. 11.00–11.30. Rekommenderad ålder 6–12 år, i vuxens sällskap.

I Sjömansverkstaden kan barn under hela lovet skapa fritt eller med inspiration från våra utställningar. Knopboden är öppen alla dagar och det går även att gå på upptäcktsfärd med hjälp av museets på-egen-hand-material. På lördagen kl. 13 blir det sagoläsning om sjörövare och skeppsgossar.

På Marinmuseums webbplats kan du lära dig mer om att samla, vårda och visa upp föremål.

Invigning av skeppsgossekammaren

Tisdag den 11 april invigs Skeppsgossekammaren, Marinmuseums nya aktivitetsrum för barn. Här får barn lära sig mer om livet som skeppsgosse och bekanta sig med föremål som var en del av skeppsgossens vardag.

Invigningen börjar med barnföreställningen "Fröken Sill simmar till" kl. 13.00 och fortsätter kl. 13.45 ca med invigningstal. Därefter är det fritt fram för barnen att upptäcka och utforska i den nya Skeppsgossekammaren.

Natt på museet

Natten mellan den 13 och 14 april genomför Marinmuseum och museets vänförening Marinmusei Vänner en nattaktivitet på museet med övernattning. Aktiviteten är öppen för barn och barnbarn till medlemmar i vänföreningen som får uppleva Marinmuseum vid en annorlunda tidpunkt. Antalet platser är begränsat. 

Öppettider och entrépriser

Marinmuseum har öppet måndag-söndag kl. 10–16, onsdag kl. 10–19.
Sjömansverkstaden och Knopboden är öppna hela veckan.

Entrépris vuxen: 100 kr. Unga besökare (0–18 år): fri entré
På onsdagen är det fri entré för alla.

Mer information

Information om påsklovsaktiviteterna finns på Marinmuseums webbplats, Skollov på Marinmuseum

Presskontakt

Maria Skuldt, kommunikatör, telefon tfn 08-519 558 49, e-post maria.skuldt@smtm.se

Sofie Gren, kommunikatör, telefon 0455-35 93 27, e-post sofie.gren@smtm.se 

Till toppen