Pressinbjudan boksläpp: Marinmuseums årsbok om svenskt sjöförsvar 500 år

Marinmuseums årsbok "Svenskt sjöförsvar 500 år – människor, politik och kulturarv”
Marinmuseum, SMTM

2022-11-28

Den 30 november släpps Marinmuseums årsbok "Svenskt sjöförsvar 500 år – människor, politik och kulturarv” som uppmärksammar flottans femhundraårsjubileum.

Traditionellt har flottans verksamhet i krig och orosperioder fått stor uppmärksamhet i den svenska militära sjöhistorien. I Marinmuseums årsbok ”Svenskt sjöförsvar 500 år – människor, politik och kulturarv” presenterar historiker, statsvetare, etnologer och andra experter ny och spännande forskning om sjöförsvarets historia – som består av mer än militär strategi, framgångsrika sjöofficerare och sjöslag.

– I årsboken riktar vi sökarljuset mot människorna i och runt flottan, det politiska spelet om sjöförsvaret och hur flottan använts för andra uppgifter än krig men även mot flottan som kulturarv – på museer och andra besöksmål, berättar Andreas Linderoth, forskningssamordnare på Marinmuseum och redaktör för årsboken.

Årsboken innehåller 14 populärvetenskapliga artiklar och är rikt illustrerad. Den är gjord i samarbete med vänföreningen Marinmusei vänner.

Boksläpp i Galjonshallen

Vid boksläppet deltar några av årsbokens författare, de berättar om sina artiklar och diskuterar tillsammans. Även Marinmusei vänner är på plats.

Tid: Den 30 november kl. 18.00

Plats: Galjonshallen, Marinmuseum

Julmys i butiken

Under kvällen, kl. 16.00-19.00, är det också julmys i butiken med fina erbjudanden. Perfekt tillfälle att köpa julklappar och butiksmingla med glögg och pepparkakor. 

Kontaktperson för årsboken

Andreas Linderoth, forskningssamordnare på Marinmuseum, telefon 0455-35 93 60, e-post andreas.linderoth@smtm.se

Presskontakt

Amanda Lundin, kommunikatör på Marinmuseum, telefon 0455-35 93 18, e-post amanda.lundin@smtm.se

Till toppen