Sommar på Marinmuseum

Marinmuseum sommar exteriör
Oliver Lindqvist, Marinmuseum/SMTM. CC BY.

2023-05-31

Sommaren på Marinmuseum är full av aktiviteter, för både stora och små. Från visningar om den seglande flottans historia och flykten över Öresund 1943 till barksegling, skeppsgosseliv och ombordgång på museifartygen.

Redan från den 1 juni går det att besöka museifartygen fullriggaren Jarramas och robotbåten Västervik vid Marinmuseums kaj samt Slup- och barkasskjulet, där utställningen Flottans mindre båtar är öppen hela sommaren.

Seglande flottans historia, barkar och minsvepare

Sommarprogrammet startar sedan den 1 juli och pågår till den 20 augusti. Varje dag ges visningar om den seglande flottans historia. Barn kan skapa fritt med inspiration från utställningarna i Sjömansverkstaden och prova på att vara skeppsgosse ombord Jarramas.

Under sommaren går det också att vissa datum segla med Carlskrona Båteskaders barkar samt gå guidade visningar ombord robotbåten Västervik. I början av augusti kommer minsveparen M20 på besök till Karlskrona och besökare kan både gå ombord och få åka med på en tur.

Utställning: Flykten över Öresund 1943

I augusti visas utställningen Flykten över Öresund 1943, om den svenska flottans insatser för att rädda danska flyktingar över Öresund hösten 1943. Det hålls också en föreläsning.

Besökare kan också använda Marinmuseums app när man går runt på museet på egen hand.

Öppettider och priser från 1 juni

Från den 1 juni har museet öppet dagligen kl. 10–17. Entrépris för vuxen är 150 kr. För barn (0–18 år) är det fri entré. Biljetter köps i museets entrékassor.

Mer information

Datum och detaljer om sommarens program finns på Marinmuseums webbplats,
https://www.marinmuseum.se/upplev/sommar-pa-marinmuseum

Presskontakt

Sofie Gren, kommunikatör, telefon 0455-35 93 27, e-post sofie.gren@smtm.se

Till toppen