Stor familjesatsning på Marinmuseum

2008-09-08

I höst kommer Marinmuseum i Karlskrona att satsa extra mycket på spännande söndagar i familjens tecken, samtidigt lanseras barnverksamhetens nya maskot som pricken över i.

Från mitten av september och fram till den tredje advent kan alla barn och vuxna se fram emot extra roliga söndagar när Marinmuseum drar igång höstens barnverksamhet.
- Det blir ett väldigt varierat innehåll med musikföreställningar, äventyrsteater och pedagogiska visningar, till nedslag i exempelvis duvslaget och dykarklockan, säger Helen Smygegård som jobbar med programverksamheten.

Förhoppningen är att söndagar ska bli en dag då man vet att det händer något kul på Marinmuseum och enligt Helen Smygegård vill man att museibesöket ska bli en naturlig söndagsutflykt för hela familjen.
- Förutom att det ska vara roligt ska det också vara lärande, men det ska inte kännas påtvingat eller trist, poängterar hon.

Samtidigt som höstens aktiviteter startar kommer även barnverksamhetens nya maskot att göra entré - en uniformerad hund vid namn Pricken.
- Förebilden är en liten skeppshund från 60-talet vars uniform finns i museets gömmor, vi har återupplivat Pricken genom att sy upp en uniform till en riktig hund som kommer att vara med under invigningen. Det har också tagits fram en ny logga, säger Helen Smygegård.

PRESSINBJUDAN
Tisdagen den 9 september klockan 10.30 bjuder vi in pressen. Då berättar vi mer om höstens satsning på familjeverksamheten. Vi visar också upp vår uniformerade hund Pricken och berättar om de riktiga skeppshundar som har varit förebilder åt barnverksamhetens nya maskot.

Välkomna!

Kontaktpersoner
Helena Grännsjö
0455-35 93 27
helena.grannsjo@maritima.se

Helen Smygegård
0455-35 93 40
helen.smygegard@maritima.se

Marinmuseum är en del av Statens maritima museer tillsammans med Sjöhistoriska museet och Vasamuseet.

Till toppen