Ta ett kliv tillbaka i tiden med Marinmuseums nya app!

Ta ett kliv tillbaka i tiden med Marinmuseums nya app!
Ta ett kliv tillbaka i tiden med Marinmuseums nya app!

2015-06-24

”Marinmuseum” är vår nya app! Nu kan våra besökare ta del av den marina historien digitalt. Den här appen ger lyssnaren möjlighet att uppleva museet med dramatik, ljudeffekter och oväntade historier.


I Marinmuseums nya app kan du orientera dig i den marina historien på ett underhållande och informativt sätt. Ett trettiotal ljudspår med ljudeffekter, olika berättarröster och oväntade historier lär dig mer om de utställningar som finns på museet idag. Hör Greve Wachtmeister berätta för dig att ”Karlskrona är rikets tredje största stad efter Stockholm och Riga” och att staden ”skall vara Kungarikets prydnad”.

- Det känns spännande och roligt att kunna erbjuda våra besökare ytterligare ett sätt att uppleva det vi delar med oss av här på Marinmuseum. Det är ett naturligt steg för oss, som ständigt vill öka tillgängligheten på museet, säger Annmari Svensson, intendent på Marinmuseum.

Följ med på ubåtsjakt under Kalla kriget. Känn spänningen ombord på Sveriges andra ubåt Hvalen 1909 under den dramatiska resan från Italien. Få känslan av livet ombord. På riktigt!

- Appen finns på svenska, engelska, polska och tyska. Med fri Wi-Fi i hela byggnaden hoppas vi att besökarna ska uppskatta vår nya tjänst! Avslutar Annmari glatt.


Marinmuseum finns att ladda ner i App Store och/eller Google Play Butik/Play Store. För den som inte kan ladda ner via ovanstående, finns samtliga ljudfiler på vår hemsida.

Kontaktperson

Annmari Svensson

Intendent Marinmuseum

0455 35 93 91

annmari.svensson@maritima.se

Presskontakt

Hanna Marcolin

Kommunikatör Marinmuseum

0455 35 93 26

hanna.marcolin@maritima.se

Till toppen