Veteranbåtsdagen lockar gräddan till Marinmuseum

Veteranerna är tillbaka
Veteranerna är tillbaka

2011-05-19

Snart är det dags igen. Sommarens höjdpunkt för alla veteranbåtsälskare är tillbaka utanför Marinmuseum i Karlskrona. Bland annat visas två Petterssonritade salongsbåtar upp. Och nytt för i år är ett speciellt festivaltema.

Söndagen den 3 juli är det återigen dags för den populära Veteranbåtsdagen utanför Marinmuseum i Karlskrona, en heldag för alla som älskar gamla klassiska båtar. Här visar veteranbåtsägare upp sina klenoder samtidigt som de tävlar om åtråvärda priser.

– Nytt för i år är att Veteranbåtsdagen har ett tema. Den här gången är det anrika Saxemaravarvet som är i fokus med sina båtar på plats och en fotoutställning om verksamheten, säger Kristofer Nilsson som är koordinator för evenemanget.

2011-års dragplåster är M/Y Vidar och M/Y Eystra - två av CG Petterssons salongsbåtar från 1930-talet. Förutom det kommer minsveparen M20 och en av marinens stridsbåt 90 att finnas på plats - liksom Veteranbåtsdagens egen båt M/Y Nostalgia, en Tiedemannkryssare som renoverades och sjösattes inför förra årets festival.  

Som vanligt håller även museets fartyg igång. Motortorpedbåt T38 från 1951 uppvisningskör, barkarna från 1800-talet seglar och utöver det bjuds det på marin marknad, blekingsk mat, musik och mycket mer.

Veteranbåtsdagen ingår i evenemanget Nostalgia Festival som arrangeras av motortidningsförlaget Albinsson & Sjöberg. Dagen är ett samarbete mellan Marinmuseum, Albinsson & Sjöberg och Carlscrona Veteranbåtar.

Kontaktpersoner
Kristofer Nilsson, koordinator Veteranbåtsdagen
0455-35 93 21
kristofer.nilson@maritima.se

Joakim Johansson, informationsansvarig
0455-35 93 53
joakim.johansson@maritima.se

Till toppen