Pressrum

Välkommen till Marinmuseums pressrum. Här hittar du pressmeddelanden och pressbilder. Om du saknar någon bild eller vill veta mer är du välkommen att kontakta oss.
varldsarv skäpplockning 24 maj

Marinmuseum har slutat med klistermärken för att bidra till en bättre miljö

2019-05-24

Av miljöskäl har Marinmuseum, som tillhör Statens maritima och transporthistoriska museer, slutat med klistermärken till besökarna i entrén. I samband med att Marinmuseum genomfört temavecka om nedskräpning i havet har man nu bestämt sig för att avskaffa det tidigare biljettsystemet.
Av miljöskäl har Marinmuseum, som tillhör Statens maritima och transporthistoriska museer, slutat med klistermärken till...
Akterstäv och tunnel under Marinmuseum

Vraket under Marinmuseum är identifierat – resultatet överraskar

2019-02-22

När Marinmuseum, Swedish Naval Museum, i världsarvsstaden Karlskrona beslutade att frilägga vraket under museets undervattenstunnel och göra en arkeologisk dokumentation förväntades inga nya upptäckter. Med största sannolikhet är vraket som vilar under museet örlogsskeppet Prins Carl från 1684. Prins Carl var med i sjötågen år 1700 i expeditionen mot Danmark, 1710 vid slaget vid Möen och vid slaget vid Femern 1715.
När Marinmuseum, Swedish Naval Museum, i världsarvsstaden Karlskrona beslutade att frilägga vraket under museets underva...
Till toppen