Pressrum

Välkommen till Marinmuseums pressrum. Här hittar du våra pressmeddelanden och pressbilder. Om du saknar något eller önskar veta mer, vänligen kontakta oss.
Marinmuseum testar kvällsöppet

Marinmuseum testar kvällsöppet

2015-11-11

På seneftermiddagen, torsdagen den 12 november, öppnar Marinmuseum, som är en del av Statens maritima museer, upp hela museet för besökare. Med fri entré, mingel och erbjudande i butiken. Ubåten Neptun är öppen för besökare och så även den populära fartygssimulatorn. Utvalda föremål från museets samlingar kommer att visas upp för alla intresserade.
På seneftermiddagen, torsdagen den 12 november, öppnar Marinmuseum, som är en del av Statens maritima museer, upp hela m...
Flyktingbåt på Marinmuseum ger perspektiv på historien

Flyktingbåt på Marinmuseum ger perspektiv på historien

2015-09-24

Flyktingbåten som Marinmuseum visar upp ger perspektiv på historien. Den användes under andra världskriget av en grupp flyktingar som kom till Sverige från Estland. Senare hamnade båten i Örlogshamnen och hos flottan som använde den som arbetsbåt under en tid. Båten tillhör nu museets samlingar.
Flyktingbåten som Marinmuseum visar upp ger perspektiv på historien. Den användes under andra världskriget av en grupp f...
Till toppen