Marinmuseum välkomnar nya krögare

Marinmuseum sommarbild 2021
Hanna Marcolin, Marinmuseum/SMTM.

2021-09-14

Nu är det klart att krögarduon David Karlsson Möller och Ola Vallin tar över Marinmuseums restaurang Skeppsgossen.

Från och med måndag 13 september tar krögarna David Karlsson Möller och Ola Vallin över restaurang Skeppsgossen på Marinmuseum.  De driver idag bland annat både Bistro Berna och Bistro Utkiken i Karlskrona. Med ägarbytet kommer även Skeppsgossen att få tillägget ”bistro” i namnet för att passa in i krögarnas krogbukett.

Efter 12 år på Marinmuseum väljer nuvarande krögare Camilla Rosengren som idag driver restaurang Skeppsgossen att lämna över till Möller och Vallin.

– Jag är tacksam över alla år vi har haft glädjen att samarbeta med Camilla som satt Skeppsgossen på kartan med sin prisbelönta glass och den populära Blekingebuffén, säger Mats Persson, museichef. Han fortsätter:

– Restaurangen är en viktig del av museibesöket för många av våra besökare. Nu ser vi fram emot att få David Karlsson Möller och Ola Vallin ombord. De kommer på ett föredömligt sätt kunna axla arvet efter sina företrädare och får samtidigt chansen att sätta sin prägel på bistro Skeppsgossen. Tillsammans kommer vi kunna bjuda våra gäster på en härlig upplevelse.

Under David Karlsson Möllers och Ola Vallins ledning kommer Skeppsgossen fortsätta i samma anda och servera klassisk svensk mat lagad av från grunden med lokala råvaror. 

– Maten på Bistro Skeppsgossen kommer vara klassisk husmanskost med en touch av både Blekinge och flottan och kommer att servera såväl raggmunk som kroppkakor, men även internationella rätter som fransk fiskgryta à la bouillabaisse och Italienska kalvfärsbiffar med parmesan & basilika, säger David Karlsson Möller och tillägger:

– Självklart kommer glassen att finnas kvar. Det ruckar vi inte på.

Den nya krögarduon har båda lång och gedigen erfarenhet av restaurangbranschen. David Karlsson Möller har varit kökschef på gourmetrestauranger i både Oslo och London i närmare 15 år. Ola Vallin som nu är köksmästare på duons restauranger har även tidigare arbetat på Skeppsgossen. Nu kliver han in i köket igen – denna gång som kökschef. 

– Nu ser vi otroligt mycket framemot att driva Bistro Skeppsgossen och få erbjuda vällagad mat i magisk miljö. Vi ska se till att vi lever upp till besökarnas höga förväntningar vad gäller såväl mat och dryck som ett fantastiskt mottagande, säger David Karlsson Möller.

För mer information, kontakta gärna:
Mats Persson, museichef Marinmuseum
Telefon: 0708 - 11 60 40

David Karlsson Möller, krögare
Telefon: 0709-910 30 51 

 

Till toppen