Nya aktiviteter i årets sommarprogram på Marinmuseum

Marinmuseum sommarbild 2021
Hanna Marcolin, Marinmuseum/SMTM.

2021-07-02

I årets sommarprogram hamnar familjen och utomhusaktiviteterna i fokus. Marinmuseum satsar på upplevelser som ger kunskap om både museets föremål och ön Stumholmens historiska byggnader i örlogsstaden Karlskrona.

Marinmuseum är åter ett självklart besöksmål för många turister i Blekinge. Efter en månad med öppet museum ser man positivt på framtiden och kan förbereda sig på högsäsong med mer att erbjuda besökarna. Tillsammans med Visit Karlskrona har man ett mottagande med turistinformation utanför Marinmuseum. Detta för att ge besökarna ännu bättre och bredare kunskap om både museet och Karlskrona stads sevärdheter.

- Återöppnandet av museet har gått över förväntan. Vi har arbetat med säkerheten för besökare och personal under en längre tid och det har gett ett önskvärt resultat. Att se besökare på museet igen är en sann lycka för oss! Det är fantastiskt att vi nu kan erbjuda både inomhus- och utomhusaktiviteter till sommarens besökare, säger museichef Mats Persson.

Den 1 juli varje år startar Marinmuseums sommarprogram. I år har det tillkommit flera anpassade aktiviteter som gör att besökare kan uppleva delar av museet och Stumholmen på egen hand eller tillsammans med sitt sällskap. Bland annat kan man utmana varandra i Marinspelet, som testar deltagarnas träffsäkerhet. Via museets app kan du gå på upptäcktsfärd både inomhus och utomhus och samtidigt lära dig mer om Marinmuseums utställningar och närområdet. Inne på museet finns också en folder med kluriga utmaningar för de yngre besökarna. Eftersom det är 300-årsjubileum av Fredrik Henrik af Chapmans födelse detta år så har museet skapat möjligheten för alla besökare att testa hans släptank i miniatyr.

- Man väljer varsin modell i trä och ser vems modell som är snabbast genom vår vattenfyllda bassäng. När vi som ska jobba som sommarvärdar på Marinmuseum skulle testa Släptanken ville vi aldrig sluta! Det är väldigt spännande och ganska oförutsägbart, skrattar Marie Chen, programansvarig på Marinmuseum.

Marinmuseums sommarprogram gäller fram till och med den 15 augusti. Mer information hittar du på www.marinmuseum .se.

Kontaktperson: 
Mats Persson, museichef på Marinmuseum, mats.persson@smtm.se, 0708 116 040

Presskontakt: 
Hanna Marcolin, kommunikatör med samordningsansvar på Marinmuseum 
hanna.marcolin@smtm.se, 0455 35 93 26

Marinmuseum  en del av Statens maritima och transporthistoriska museer 

Till toppen