Årskurs Förskoleklass - 1 och Sfi

En resa kan se väldigt olika ut. Det kan vara en resa till Sverige från ett annat land, det kan vara en familjesemester, bussen till jobbet eller att packa sin väska på morgonen, ta på sig gummistövlarna och åka till förskolan.

Detta är ett program där vi gemensamt undersöker resor förr och nu. Vi undersöker vår båtmanskista och dess spännande innehåll. Vad berättar föremålen i kistan om människor som levde innan oss?  Vad var viktigt att ha med sig för att man skulle kunna leva och arbeta på ett 1600- och 1700-talsskepp? Och har vi kanske fått med oss några fripassagerare på resan, kanske en och annan lus i peruken?

Vi sitter tillsammans i utställningarna och kan också gå vidare upp till vår kreativa verkstad och fortsätta arbeta med temat resor. Är ”viktiga saker” samma sak som ”nödvändiga saker” att ha med sig på sin resa? För förskolan erbjuder vi ubåtsmåleri och SFI-gruppen en bildworkshop med skapande och samtal kring resande. Att få känna och lukta är precis lika viktigt som att samtala i upptäckandet. Detta program fungerar lika bra för förskolan som för SFI-gruppens språkträning.

Tid: ca 60 min och ca 120 med workshop.