Pedagogbloggen

Få en inblick i vardagen som museipedagog på Marinmuseum. Den pedagogiska verksamheten på och utanför museet som många gånger handlar om kreativa möten mellan människor i olika åldrar. Vår passion för pedagogik, det maritima och för vår historia delar vi med oss av för att stimulera till inlärning i ständig utveckling. Följ med oss och dela gärna dina tankar med oss längs vägen.

Vinterlov!

Var med och skapa med oss!

På Marinmuseum laddar vi för ett kreativt och spännande vinterlov. Även om du inte kan besöka oss på plats kan du gå på upptäcktsfärd på vår hemsida. Du kan undersöka och skapa kring det pedagogiska material och workshops som vi lägger upp under lovet.

Du kan under vinterlovet göra ditt eget museum. Låta dig inspireras av våra experter som berättar om hur dom arbetar och om hur du kan samla, vårda och visa dina egna föremål hemma. Eller vad sägs om att skapa kring våra galjonsfigurer eller på temat kulturarv?! Har du tänkt på att vi alla är vandrande kulturarv med våra alldeles egna berättelser? Våra berättelser vävs samman till en enda stor berättelse om olika platser och om olika händelser i historien.

Om du vill visa upp något alster som du producerat med hjälp av vårt pedagogiska webbmaterial så maila oss gärna till pedagoger.marinmuseum@smtm.se.

Vi ses på webben!

/Veronica, museipedagog

 

    Till toppen