Pedagogbloggen

Få en inblick i vardagen som museipedagog på Marinmuseum. Den pedagogiska verksamheten på och utanför museet som många gånger handlar om kreativa möten mellan människor i olika åldrar. Vår passion för pedagogik, det maritima och för vår historia delar vi med oss av för att stimulera till inlärning i ständig utveckling. Följ med oss och dela gärna dina tankar med oss längs vägen.

Utveckling av stationer till Ubåtshallen

Hej!

Vi håller på att utveckla nya stationer som i framtiden ska placeras i vår Ubåtshall. Stationerna ska besökarna kunna testa för att lära sig mer om ubåtar samtidigt som de kan tävla mot sig själva eller en kompis. Stationerna konstrueras i vår snickeriverkstad och byggs med stöd av vår vänförening, Marinmusei Vänner.

Bilden visar en station som snart är färdig och som vi kallar för Minerat hav. Här ska besökarna själva, eller tillsammans med någon annan, dra en modell av ubåten Hajen förbi sjöminorna och ta sig upp oskadd till ytan. Vi hoppas att denna station ska bli ett uppskattat tillskott till utställningarna.

Fredrik, museipedagog

    Till toppen