Pedagogbloggen

Få en inblick i vardagen som museipedagog på Marinmuseum. Den pedagogiska verksamheten på och utanför museet som många gånger handlar om kreativa möten mellan människor i olika åldrar. Vår passion för pedagogik, det maritima och för vår historia delar vi med oss av för att stimulera till inlärning i ständig utveckling. Följ med oss och dela gärna dina tankar med oss längs vägen.

Skeppsbyggeriutställningen

Hej! 

Jag skrev tidigare i år om att vi arbetar med att bygga om en av museets utställningar och lovade återkomma med en uppdatering om arbetet. Vårterminen har gått snabbt och varit inriktad på planering, manusskrivande, föremålsurval och textskrivande. Pusselbit efter pusselbit kommer på plats men än finns det en hel del kvar att göra innan utställningen ska öppna i september. 

En uppdatering vi vill göra med utställningen är att lyfta fram fler människor ifrån vår historia. Ett stort arbete har därför handlat om att hitta lämpliga karaktärer som kan representera olika människor ifrån olika nivåer i samhället. Om det blir som vi planerat kommer våra besökare att få möta och få en personlig inblick i det liv som några barn, kvinnor och män levde under flottans första århundraden i Karlskrona. Hur var livet som båtsmanshustru, volontärsoldat, mekaniker eller kvinnlig företagare i örlogsstaden i Karlskrona? Om några månader är tanken att ni ska kunna möta dem och många fler i vår uppdaterade skeppsbyggeriutställning. Fram tills dess bjuder jag på en byggbild som togs för några veckor sedan. 

Fredrik, museipedagog 

    Till toppen