Vita vantar visning-tema Gallring

I Marinmuseums samlingar finns det många spännande föremål, ibland lite konstiga och någon gång kanske rent av onödiga..

Museers samlingar har byggts upp under lång tid. Man kan se våra samlingar som hela samhällets minnen och det är mycket jobb med att ta hand om dem. Då och då så gör museets personal en rejäl vårstädning! Vi kallar det för att gallra. När vi gallrar på Marinmuseum så tittar vi på vad vi ska behålla i våra samlingar och vad vi borde ta bort. Har vi inte väldigt många av den här saken? Vet vi ens vad det här är? Borde vi ens samlat in det här från första början?

Under den här barnvisningen får du som besökare ta på dig våra vita vantar och känna på och undersöka olika föremål. Vi ställer oss frågan: borde vi städa bort det här?!

V. 16 under påsklovet: Tisdag, onsdag och fredag

Kl. 11.00