Pedagogbloggen

Få en inblick i vardagen som museipedagog på Marinmuseum. Den pedagogiska verksamheten på och utanför museet som många gånger handlar om kreativa möten mellan människor i olika åldrar. Vår passion för pedagogik, det maritima och för vår historia delar vi med oss av för att stimulera till inlärning i ständig utveckling. Följ med oss och dela gärna dina tankar med oss längs vägen.

Vita vantar visning-tema Gallring

I Marinmuseums samlingar finns det många spännande föremål, ibland lite konstiga och någon gång kanske rent av onödiga..

Museers samlingar har byggts upp under lång tid. Man kan se våra samlingar som hela samhällets minnen och det är mycket jobb med att ta hand om dem. Då och då så gör museets personal en rejäl vårstädning! Vi kallar det för att gallra. När vi gallrar på Marinmuseum så tittar vi på vad vi ska behålla i våra samlingar och vad vi borde ta bort. Har vi inte väldigt många av den här saken? Vet vi ens vad det här är? Borde vi ens samlat in det här från första början? 

Under den här barnvisningen får du som besökare ta på dig våra vita vantar och känna på och undersöka olika föremål. Vi ställer oss frågan: borde vi städa bort det här?!

V. 16 under påsklovet: Tisdag, onsdag och fredag

Kl. 11.00

Plats: Temarummet plan 2

Visningen tar ca 30 min

    Till toppen