Dagens datum inträffade Trekejsarslaget vid Austerlitz 1805. Napoleon Bonaparte vinner en stor seger över tsar Alexander I av Ryssland och kejsaren Frans II av Österrike. En av hans officerare som bidrar till segern är marskalken av Frankrike, Jean Baptiste Bernadotte, senare vald till svensk kung under namnet Carl XIV Johan. På museet finns en galjonsbild som suttit på linjeskeppet Carl XIV Johan sjösatt 1824. Kungen bär lagerkrans och sträcker ut en marskalkstav med högerhanden. Galjonsbilden är gjord av Emanuel Törnström.