Nytt år på Marinmuseum

Nu har vi kommit en bit in på det nya året. Museet håller stängt på grund av pandemin och vi arbetar hemifrån med olika saker. Vi planerar för kommande utställningar och olika aktiviteter som går att genomföra när museet är stängt men siktar också framåt mot en tid då vi kan mötas på ett säkert sätt igen. Ett sätt att fortsätta vara en resurs för skolan även om museet är stängt är förstås att ha digitala lektioner. Vi arbetar med att kunna erbjuda både befintliga lektioner och att utveckla nya som kan genomföras på distans.

Idag har jag haft en digital lektion med friskolan Piggelinen och Gameshowen Dear Planet, producerad av Fredens Hus. Gameshowen har funnits fysiskt i museet men packas nu ner för att visas på andra platser i Sverige. Fokus för Dear Planet är att öka medvetenheten om och förståelsen för olika miljö och klimatfrågor och är en lektion som funkar väldigt bra på distans. Det är inte samma sak som att mötas på plats i museet men ger istället en möjlighet för skolor som ligger långt ifrån oss att ta del av vår verksamhet.

Är ni intresserade av att boka en digital lektion får ni gärna höra av er till oss pedagoger. Ni hittar våra kontaktuppgifter under kontakt och bokning på hemsidan.

Fredrik, museipedagog