Webbresurs för skolan

Igår hade jag och min pedagogkollega Fredrik möte med Susanna Zidén vid Statens historiska museer om att samarbeta och bidra till hemsidan sverigeshistoria.se.

Webbsidan är en undervisningsresurs som riktar sig till mellan- och högstadiet. Materialet på sidan presenteras som lektioner. Till varje lektion hör en lärarhandledning med förslag till lektionsupplägg. Alla lektioner matchas mot kursplanen i historia. Lektionerna i Sveriges historia är skapade av museer från hela Sverige och i dialog med skolor runt om i landet.

/Veronica, museipedagog