Påsklov

Hur blir man en marinmålare?

Visste du att konstnären Per Wilhelm Cedergren faktiskt började som skeppsgosse?! Han blev precis som många andra kända marinmålare väldigt skicklig på att fånga havets alla personligheter och humör. Även du kan träna på att göra detta. Du kan också vara en marinmålare!

Börja med att titta på havet för att se hur det ser ut. Saker ser ibland inte riktigt ut som vi tror. Vad har havet för färg idag och just nu? Har du tänkt på vad det är för färg på havet egentligen? Blått kanske du vill ropa högt! Visst kan havet vara blått men det har också många andra färger. Det kan ha olika nyanser av grönt, grått, gult, brunt och ibland så kan det se riktigt svart ut. Ibland kan havet se helt glittrande och silvervitt ut så att man nästan inte kan titta på det för att det sticker så i ögonen.

Du kan läsa mer om hur du kan skapa kring marinmåleri på vår hemsida. Vi har också mycket spännande fakta, quiz och olika tips och workshops kring hur du kan skapa med utgångspunkt i den svenska marinens historia.

Om du vill visa upp något alster som du producerat med hjälp av vårt pedagogiska webbmaterial så maila oss till pedagoger.marinmuseum@smtm.se. Vi vill väldigt gärna ta del av ert skapande!

/Veronica, museipedagog