Chapmanäventyr för åk 4-6

Hej!

Vi hoppas att läget med Covid-19 har lugnat ner sig till nästa termin och har därför planerat för nya lektioner för skolan. I samarbete med Blekinge Museum erbjuder vi under höstterminen äventyrspedagogiska lektioner för åk 4-6. Detta för att utveckla vårt sätt att arbeta med äventyrspedagogik och för att uppmärksamma Fredrik Henrik af Chapmans födelse.

Eleverna får genomföra en tidsresa och hamnar i 1700-talets Karlskrona där de möter olika karaktärer från vår historia. Vi arbetar med äventyrspedagogik som en metod och eleverna kommer att få lösa olika typer av uppdrag genom att samarbeta i grupper. Vi kommer att vara utomhus på Stumholmen under ca 2 timmar.
Lektionerna erbjuds endast vid några utvalda datum och är begränsat till en klass per tillfälle.

Datum i september
14/9 kl. 09.00-11.00
14/9 kl. 12.00-14.00
16/9 kl. 09.00-11.00
16/9 kl. 12.00-14.00
Extra tillfälle i samband med världsarvsdagarna
22/10 kl. 09.00-11.00
22/10 kl. 12.00-14.00

Sista anmälningsdag 31 augusti.

Boka: Pedagoger.marinmuseum@smtm.se

Om ni lärare är intresserade av att arbeta mer med äventyr som en pedagogisk metod men inte kan boka någon av tillfällena får ni gärna kontakta mig. Kanske kan vi utveckla något tillsammans utifrån era önskemål?

mvh

Fredrik, Museipedagog