Chapmanäventyr

Hej!

Under september och oktober genomförde vi olika äventyr för skolklasser på temat Fredrik Henrik af Chapman. I år är det 300 år sedan skeppsbyggaren föddes och vi använde detta som inspiration till ett program för skolan utifrån metoden äventyrspedagogik. Samtidigt passade vi på att utöka Marinmuseums samarbete med Blekinge Museum och vi genomförde projektet tillsammans med dem. Och resultatet blev väldigt lyckat även om vi fick flytta in på museet flera av gångerna på grund av allt för dåligt väder.

Eleverna fick lösa olika uppdrag med hjälp av karaktärer ifrån 1700-talets Karlskrona. Karaktärerna lyfts fram i Marinmuseums nya utställning Skepp & Folk - Örlogsstaden Karlskrona och under äventyret gestaltades de av museernas personal, Karlskrona kulturförvaltning, elever ifrån lärlingsprogrammet och andra frivilliga.

Är ni nyfikna på att arbeta med äventyrspedagogik? Kontakta pedagogerna för mer information.

mvh

Fredrik, museipedagog